Νεα και εκδηλώσεις

30
10 | 2020

Κλειστός ο Αρχαιολογικός Χώρος Πολιόχνης, λόγω εργασιών

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου σας ενημερώνει ότι, λόγω εργασιών που εκτελούνται στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση, συντήρηση και ανάδειξη του Αρχαιολογικού Χώρου Πολιόχνης Λήμνου» ο αρχαιολογικός χώρος της Πολιόχνης θα παραμείνει κλειστός για το κοινό από τις 4 Νοεμβρίου 2020 και για όσο διάστημα χρειαστεί.

23
10 | 2020

To μυστικό του Ηφαίστου

Ένα ξεχωριστό διαδραστικό παιχνίδι μυστηρίου, «Το μυστικό του Ηφαίστου», γίνεται η αφορμή για να ενώσουν τις δυνάμεις τους – για πρώτη φορά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο – δυο Διαχειριστικές Αρχές Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, του ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ και της ΑΤΤΙΚΗΣ.

Το παιχνίδι, υλοποιείται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Καμπάνιας Europe In My Region που κάθε χρόνο αναδεικνύει παρεμβάσεις που συγχρηματοδοτούνται από Διαρθρωτικά Ταμεία  στις Ευρωπαϊκές Περιφέρειες.

Οι Περιφέρειες Βορείου Αιγαίου και Αττικής, και οι Δικαιούχοι των Έργων: Εφορεία Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής,  Δυτικής Αττικής και Λέσβου, καθώς και το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου,συμμετέχουν με εντυπωσιακές εικόνες και βίντεο και μας ταξιδεύουν στη Λήμνο, την Ελευσίνα, το Λαύριο και τη Λέσβο,  προσφέροντας μια μοναδική εμπειρία περιήγησης σε τέσσερις εμβληματικούς τόπους του ελληνικού πολιτισμού.

Η υπόθεση:

Ένα κλειδωμένο κουτί που μοιάζει αρχαίο…

Ένα γιγάντιο καρφί που σίγουρα δεν ανήκει σε άνθρωπο…

Μια παράξενη γυναίκα που τριγυρίζει θλιμμένη σε αρχαιολογικούς χώρους…

Και στο κέντρο αυτών ο Ήφαιστος με ένα μυστικό που κρατάει από την αρχαιότητα!

Πώς συνδέονται όλα αυτά με τη σύγχρονη Ελλάδα και κυρίως τι κρύβει ο θεός της φωτιάς;

Μόνο εσείς μπορείτε να το ανακαλύψετε! Μιλήστε ζωντανά με τους αυτόπτες μάρτυρες! Δείτε φωτογραφίες, βιντεοσκοπημένα στιγμιότυπα και αναζητήστε τα στοιχεία που θα ρίξουν φως στο μυστικό του Ηφαίστου!

Πώς θα παίξετε:

– Συνδεθείτε στο  κανάλι  https://bit.ly/3j2toD9 στο YouΤube την Τετάρτη 21/10 στις 21.00
– Παρακολουθήστε live το μυστήριο και καθοδηγήστε τους χαρακτήρες γράφοντας δημόσια τα σχόλιά σας. (Προσοχή: για να σχολιάσετε θα πρέπει δημιουργήσετε λογαριασμό στο YouΤube)
– Η συμμετοχή στο παιχνίδι είναι δωρεάν και διαρκεί 60 λεπτά.

 Συντελεστές:

Παίζουν οι ηθοποιοί:

Θανάσης Ζερίτης, Μαρία Μπαλούτσου, Γιάννης Σαρακατσάνης, Κίμων Φιορέτος, Σωσώ Χατζημανώλη

Παραγωγή: Βρες τον Δολοφόνο

05
10 | 2020

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ»

Οι δυο Διαχειριστικές Αρχές Περιφερειακών Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, της ΑΤΤΙΚΗΣ και του ΒΟΡΕΙΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ σας προσκαλούν να εξιχνιάσετε ένα μυστήριο από την αρχαιότητα!

«ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ ΤΟΥ ΗΦΑΙΣΤΟΥ»

Την Τετάρτη 21/10 στις 21.00

Live στο κανάλι https://bit.ly/3j2toD9 στο YouΤube

05
10 | 2020

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2020

Συντήρηση κινητών αρχαιολογικών ευρημάτων στα εργαστήρια συντήρησης της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και ανάδειξη αρχαιολογικών χώρων.

15
09 | 2020

Εγκαίνια του έργου «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Καβειρίου ν. Λήμνου»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου σας ενημερώνει ότι το Σάββατο 26 Σεπτεμβρίου και ώρα 18.00 θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια του έργου «Ανάδειξη Αρχαιολογικού Χώρου Καβειρίου ν. Λήμνου».

28
08 | 2020

Επαναλειτουργία Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης

Επαναλειτουργία του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, κατόπιν απολύμανσης και μη ύπαρξης νέου θετικού κρούσματος Covid-19, μετά την εξέταση όλων των υπαλλήλων.

Pages