Νεα και εκδηλώσεις

07
11 | 2019

Έκθεσης στο Τσαρσί Χαμάμ, με τίτλο: «Να μαθαίνω γράμματα… Σχολικά τετράδια, βιβλία και εποπτικό υλικό μισού αιώνα 1900-1950»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου σας καλεί στην έκθεση με τίτλο:  «Να μαθαίνω γράμματα… Σχολικά τετράδια, βιβλία και εποπτικό υλικό μισού αιώνα 1900-1950», με αρχειακό υλικό από τις Συλλογές των φιλολόγων Στρατή Αναγνώστου και Παναγιώτη Σκορδά, που θα πραγματοποιηθεί στο οθωμανικό λουτρό (Τσαρσί Χαμάμ) στην Επάνω Σκάλα Μυτιλήνης.

17
10 | 2019

Παρουσίαση βιβλίου "Αποτίμηση και επεμβάσεις σε κατασκευές από φέρουσα τοιχοποιία"

O Δήμος Λέσβου και η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου του κου Κωνσταντίνου Σπυράκου, Δρ Πολιτικού Μηχανικού, Καθηγητή του ΕΜΠ με θέμα "Αποτίμηση και επεμβάσεις σε κατασκευές από φέρουσα τοιχοποιία", η οποία θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή, 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα 19.30 στο αμφιθέατρο του Νέου Κτηρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

14
10 | 2019

Δημόσιες Κρήνες στην Κουλμπάρα και στο Κιόσκι της Μυτιλήνης

Ο Σύλλογος κατοίκων Συνοικιών Κουλμπάρα και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι» διοργανώνει εκδήλωση με θέμα:

«Δρόμοι του νερού στη γειτονιά μας
Δημόσιες κρήνες στην Κουλμπάρα και στο Κιόσκι
(και μια πρόταση για την ανάδειξη τους)»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο αμφιθέατρο του νέου κτιρίου του Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 7 μ.μ.
Ομιλητές θα είναι οι:
Παύλος Τριανταφυλλίδης, δρ. αρχαιολογίας, προϊστάμενος Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου και
Μάκης Αξιώτης, δρ. πολιτισμικής τεχνολογίας και επικοινωνίας

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στo πλαίσιo της προσπάθειας του Συλλόγου κατοίκων Συνοικιών Κουλμπάρα και Κιόσκι Μυτιλήνης «το κιρκινέτσι» για την καταγραφή του πολιτισμικού, πολιτιστικού και ιστορικού πλούτου της περιοχής και της δημιουργίας μιας πεζοπορικής διαδρομής στα μνημεία του νερού στην Κουλμπάρα και το Κιόσκι.

07
10 | 2019

Ευρωπαϊκή Ημέρα Συντήρησης 2019

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, στο πλαίσιο του εορτασμού της Ευρωπαϊκής Ημέρας Συντήρησης 2019, σας ενημερώνει ότι τα εργαστήρια συντήρησης (κεραμικής, ψηφιδωτού και μετάλλων) του Νέου Αρχαιολογικού Μουσείου Μυτιλήνης, θα είναι ανοιχτά και επισκέψιμα για το κοινό, καθώς και για μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, από 7 έως και 11 Οκτωβρίου 2019 και ώρες 9:00-12:00.

24
09 | 2019

«Η μουσική στην αρχαιότητα»

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς για το έτος 2019, σας προσκαλεί στην ομιλία της κας Μαρίας Γιαννίκου, αρχαιολόγου της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λέσβου, με θέμα: «Η μουσική στην αρχαιότητα».

08
08 | 2019

Συντροφιά με τα καλοκαιρινά φεγγάρια 2019

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Λέσβου στο πλαίσιο της Πανσελήνου του Αυγούστου σας προσκαλεί, την Πέμπτη 15 Αυγούστου 2019 και ώρα 21:00, στο Κάστρο Μήθυμνας, στη συναυλία κλασικής μουσικής Beyond the Sea: από τον Paganini στον Piazzolla με τον Αναστάσιο Μαυρουδή (βιολί) & τον Ανδρέα Χαλκιά (κιθάρα).

Pages