Παράκαμψη προς το κυρίως περιεχόμενο
Λέσβος Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα

Νέο Eκπαιδευτικό Πρόγραμμα "Πηλοϊστορίες και αγγειομπερδέματα" στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης

Κεντρική εικόνα
Περισσότερα

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πηλοϊστορίες και αγγειομπερδέματα» στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης.           

Από τις 12 Οκτωβρίου έως και 30 Νοεμβρίου του 2017 πραγματοποιήθηκε στο Νέο Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης και θα συνεχιστεί τον  Μάρτιο του 2018 για τα σχολεία που έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή, το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Πηλοϊστορίες και αγγειομπερδέματα» βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι που εκδόθηκε από την Εφορεία μας το έτος 2015.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου εκπαιδευτικού προγράμματος γίνονται ξεναγήσεις σε μαθητές των δημοτικών σχολείων του νησιού (από την Δευτέρα μέχρι και την Έκτη τάξη) στις δυο περιοδικές εκθέσεις του Νέου Μουσείου με τίτλο «Λεσβία γη, ξενία γη» και «Σειρήνιες γεύσεις: Η γαστρονομία στην αρχαιότητα».  

Σκοπός του εκπαιδευτικού είναι τα παιδιά να γνωρίσουν την τέχνη της κεραμικής που αναπτύχθηκε στη Λέσβο από τη Νεολιθική Περίοδο και συνεχίζεται αδιάκοπα ως τις μέρες μας στα εργαστήρια αγγειοπλαστικής που λειτουργούν ακόμη στο νησί μας. Σε ειδική προβολή που λαμβάνει χώρα στο αμφιθέατρο του μουσείου παρουσιάζονται στους μικρούς μαθητές από αρχαιολόγους της Εφορείας αντικείμενα φτιαγμένα από πηλό αγγεία, ειδώλια κ.α.  με αναφορά στον τρόπο κατασκευής τους και στη χρήση τους.

Πραγματοποιούνται τέλος στο πλαίσιο του προγράμματος δημιουργικές δραστηριότητες για τα παιδιά. Τους δίνεται η ευκαιρία να αγγίξουν τον πηλό και να δημιουργήσουν τα δικά τους πήλινα αντικείμενα χρησιμοποιώντας τη φαντασία και τις γνώσεις τους κάτω από την καθοδήγηση αρχαιολόγων της Εφορείας. 

Υπεύθυνες προγράμματος και επικοινωνίας: Mυρσίνη Τακτικού, Μαρία Γιαννίκου, αρχαιολόγοι

Τηλέφωνα επικοινωνίας: 2251040223 (Αρχαιολογικό Μουσείο Μυτιλήνης)

Άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα

Άλλα Εκπαιδευτικά Προγράμματα